לכל מטבח מותאם טופס בקרה המבוסס על עקרונות HACCP ותקן IS022000 למערכי מזון ותקנות משרד הבריאות.
לכל סעיף בבקרה ניתן משקל וציון בכמה רבדים, שקלול הציונים בכל הסעיפים מסתכם בסופו של דבר לציון הבקרה.
מתודיקת העבודה של אפקטיב מאפשרת הצגת תמונת מצב עקבית, ברורה, מדידה וברת השוואה של בטיחות המזון במטבח בפני הבעלים, המנהלים, השפים והעובדים.
מערכת מידע מתקדמת – Effective on-line מאפשרת ללקוח לקבל התראות אוטומטיות ובזמן אמת לגבי חריגים, ישירות לדוא”ל או SMS , לקבל דוחות ניהוליים בחתכים שונים ומגוונים: ביצוע מול יעד, השוואה לביקורות קודמות, השוואה בין סניפים, הצגת דוחות על רצף של זמן לזיהוי מגמות, נקודות תורפה במטבח וניטור תהליך השיפור.
אפקטיב מאפשרת ללקוח גישה עצמית למערכת הממוחשבת על כל יכולותיה, לכל משתמש מוקם פורטל ייעודי.
נלקחות דגימות מזון לבדיקות מעבדה המבוצעות במעבדות מוכרות ע”י הרשות להסמכת מעבדות.
השילוב בין ביקורות רציפות, ביקורות תהליך, דגימות מעבדה וחניכה של צוות המטבח מבטיח לבית העסק אפשרות לספק מזון נקי ובריא, להגדיל את שביעות רצון הסועדים, לשמור על בריאותם, להקטין את מספר ועוצמת התלונות ולהגביר המוכנות לביקורות משרד הבריאות והווטרינר העירוני.