בקרות בטיחות מזון

אפקטיב – כי בריאות הסועדים חשובה לך

בקרה בתהליך משולבת הדרכה

המטרה העיקרית של פעילות אפקטיב היא הובלה לשיפור רמת בטיחות המזון במטבחי הלקוחות.

האמצעי- ליווי, בקרה, מדידה, דיווח, והדרכה ע"פ עקרונות מערכות האיכות HACCP, ISO22000 ותקנות משרד הבריאות, ע"י בדיקת תהליכי העבודה במטבח החל מרכישת חומר הגלם ועד הגעתו לצלחת הסועד, בשיתוף פעולה עם הלקוח.

במהלך הבקרות נבדקים כל תחומי המטבח: תקינות המבנה והציוד, נהלי העבודה והתחזוקה, תהליכי עבודה, הכשרת העובדים ושמירה על היגיינה.

 מתבצעת הדרכת עובדים תוך כדי בקרה ( on the job)

 נרשמים ומוסברים מהם הליקויים, מהן הסכנות וכיצד מתקנים, נעשה מעקב על תיקון ליקויים. חלק בלתי נפרד מהבקרה הוא צילום של ליקויים וצירופם לדו"ח הביקור.

נגן וידאו

 לכל מטבח מותאם טופס בקרה המבוסס על עקרונות HACCP ותקן IS022000 למערכי מזון ותקנות משרד הבריאות.

 לכל סעיף בבקרה ניתן משקל וציון בכמה רבדים, שקלול הציונים בכל הסעיפים מסתכם בסופו של דבר לציון הבקרה.

 מתודיקת העבודה של אפקטיב מאפשרת הצגת תמונת מצב עקבית, ברורה, מדידה וברת השוואה של בטיחות המזון במטבח בפני הבעלים, המנהלים, השפים והעובדים.

מערכת מידע מתקדמת – Effective on-line מאפשרת ללקוח לקבל התראות אוטומטיות ובזמן אמת לגבי חריגים, ישירות לדוא”ל או SMS , לקבל דוחות ניהוליים בחתכים שונים ומגוונים: ביצוע מול יעד, השוואה לביקורות קודמות, השוואה בין סניפים, הצגת דוחות על רצף של זמן לזיהוי מגמות, נקודות תורפה במטבח וניטור תהליך השיפור.

אפקטיב מאפשרת ללקוח גישה עצמית למערכת הממוחשבת על כל יכולותיה, לכל משתמש מוקם פורטל ייעודי.

נלקחות דגימות מזון לבדיקות מעבדה המבוצעות במעבדות מוכרות ע”י הרשות להסמכת מעבדות.

השילוב בין ביקורות רציפות, ביקורות תהליך, דגימות מעבדה וחניכה של צוות המטבח מבטיח לבית העסק אפשרות לספק מזון נקי ובריא, להגדיל את שביעות רצון הסועדים, לשמור על בריאותם, להקטין את מספר ועוצמת התלונות ולהגביר המוכנות לביקורות משרד הבריאות והווטרינר העירוני.

לקוחות פוטנציאליים

עסקים העוסקים בהסעדת המונים:

  •  רשתות בתי קפה ומסעדות
  •  בתי מלון
  •  דיור מוגן ובתי אבות
  •  בתי חולים
  •  מעונות וגני ילדים
  •  אולמות אירועים וגני אירועים
  •  חברות קייטרינג
  •  הסעדת עובדים (פיקוח של הארגון על הגוף המסעיד אותו)
  •  מפעלים ובתיי עסק יצרניים (הנזקקים לרישיון יצרן ופיקוח על בטיחות המזון)
  •  רשתות מזון

תו האיכות של אפקטיב

תו איכות בטיחות מזון = ערך מוסף ללקוח = ערך מוסף לעסק = מחויבות עובדי העסק לאיכות.

לכל עסק בתחום ההסעדה חייב ע"פ תפיסת העולם של אפקטיב לטפל בנושא בטיחות המזון ואף להעסיק חברה מתמחה שתסייע, תייעץ, תבקר אותו ותעמיד בפניו מראה וזאת למען בריאות הסועדים וכחלק מהשרות לסועד.

לסועדים נעשים מתוחכמים יותר ויותר ובנוסף לציפיותיהם הבסיסיות לגבי הקולינריה חשוב להם מיקום המסעדה, הנראות, הצילחות, השירות, הכשרות וגם ניקיון המטבח ובטיחות המזון.

לא רחוק היום שהסועד ידרוש תעודה המראה לו שהעסק מבוקר ע"י גוף מוסמך בנושא בטיחות המזון בדיוק כשם שלקוח המקפיד על כשרות ירצה לראות תעודה המעידה ע"כ שהעסק כשר.

אפקטיב מספקת ללקוחותיה העומדים בסטנדרט הנדרש תו איכות הניתן להדביקה בכניסה לעסק וכן תעודת איכות ע"כ שהעסק נבדק ועומד בכל הסטנדרטים הנדרשים אותו ניתן למקם ליד רישיון העסק ותעודת הכשרות העסק יוכל להכניס תו זה לאתר האינטרנט, לתפריטים ולחשבוניות הקופה (באישור מנכ"ל אפקטיב בלבד) כחלק מהפרסום של המסעדה ובכך ליצור יתרון על מסעדות אחרות.

תו_איכות_חדש__קוטר_15 (1)