ליווי תברואתי

אפקטיב – בטיחות מזון זה בידיים שלכם

ליווי מטבחים

במקרים בהם המטבח אינו עומד לאורך זמן בסטנדרט בטיחות המזון הנדרש ע"י אפקטיב או משרד הבריאות יש לבצע טיפול מיוחד (בכמה רמות אינטסיביות) המיועד לסייע להנהלת המסעדה ולעובדים להבין, לבצע ולתקן תהליכים במטבח.

השיפור במטבח מתבטא כבר בטווח הקצר:

  • הקפדה על ניקיון המטבח והיגיינה אישית.
  •  שיפור תהליכי עבודה מול ספקים.
  •  חסכון בעלויות מזון (food cost)
  •  מוכנות גבוהה יותר לביקורות משרד הבריאות. והמחלקות הווטרינריות העירוניות.
  •  הטמעת נהלי עבודה וסטנדרטיזציה בקרב העובדים.
  •  הגברת מודעות לעבודה בתנאי סביבה נאותים.
  •  שיפור תהליכי עיבוד והכנת המזון.

בקרה מחזקת

אפקטיב ממליצה על קביעת ציון סף (בבקרות השוטפות) מתחתיו תבוצע "בקרה מחזקת" תוך שבוע עד עשרה ימים מהבקרה ה"נכשלת".
מומלץ לבצע בליווי נציגי הנהלת המסעדה או הרשת וזאת ע"מ לבדוק שהליקויים תוקנו ולסייע במידת הצורך בהמלצה לפיתרון לליקויים בעייתיים.

ליווי מחזק

מטבח שלאורך זמן (כ 3 בקרות שטופות רצופות ) לא יגיע לציון הסף, מומלץ לבצע ליווי מחזק. יתבצעו
כ – 3 עד 4 ביקורים של כ 2-4 שעות כ"א (סה"כ כ- 12 שעות תוך כ- 3 שבועות רצופים) בהם ידריך היועץ המלווה ויסייע בפתרון הבעיות העיקריות של המטבח יחד עם ההנהלה וצוות

ליווי לטיפול בדו"ח של משרד הבריאות או התברואן העירוני

משרד הבריאות והתברואן העירוני עורכים מדי פעם בקרות בבתי האוכל, באם קיימת תלונת לקוח, בעת חידוש רישיון עסק, החלפת בעלות או כחלק מבקרות מדגמיות הנערכות מעת לעת.

לאחרונה, כהחלטה, הגביר משרד הבריאות את כמות הבקרות הנערכות באופן יזום ע"פ תוכנית עבודה שיטתית.

לאפקטיב תוכנית עבודה מסודרת ללווי וסיוע לעסק לטפל ולתקן את ממצאי הביקורת של משרד הבריאות, לדווח למשרד הבריאות בכתב ובע"פ על כך שבית האוכל מקבל סיוע מקצועי מאפקטיב בתיקון הליקויים.

בד"כ לאחר תיקון הליקויים ודיווח משותף למשרד הבריאות, משרד הבריאות סוגר התלונה עד לבקרתו הבאה.

תוכנית חמשת השלבים של אפקטיב

תוכנית 5 השלבים של אפקטיב מובלת ע”י ד”ר עודד לאור DVM ופותחה על מנת לתת פיתרון יסודי ומקיף לבעיות בתחומי בטיחות מזון, עלויות מזון ותפעול המטבח. התוכנית מאפשרת טיפול שורשי ומעמיק בתהליכי עיבוד המזון במטבח, משלב קבלת הסחורה, דרך עיבוד המזון וכלה במנות המוגשות לסועדים. התוכנית מתאימה למטבח מורכב וגדול המצריך ליווי מקצועי רציף ועקבי ולמטבחים בהם נדרש שיפור משמעותי בטווח זמן קצר.

הפעילות מבוצעת על ידי יועץ בטיחות מזון המשמש כחונך של המטבח לפרק זמן של 6 חודשים
  • בשלב הראשון מאובחנות נקודות התורפה התברואתיות של כל מטבח לגופו, ע”י תצפית, אבחון בעיות אופייניות, ראיון עובדים, איתור נקודות פוטנציאליות לחיסכון והתאמת תוכניות עבודה לטיפול בבעיות שהועלו.
  • מהחודש השני והלאה מטופלים בשיטתיות נושאי הליבה של הפעילות במטבח כגון היגיינה אישית, תקינות תשתית, קבלת סחורה ואחסונה, עיבוד מזון גולמי, טיפולים תרמיים למזון (חימום, קירור, הקפאה) ועוד.
  • נקבעים תקני איכות לפעילות במטבח: תקני מנות, דירוג עובדים והגדרת יעדים חודשיים לשיפור.
  • נבנה טופס בקרה ספציפי לזמן הליווי ע”מ למדוד ולעקוב אחר מגמות וע”מ ללמוד אילו פעולות בתוך התהליך יש לשפר ואילו יש לשמר.
    טופס זה יעודכן במהלך הזמן בהתאם לשיפור בטיחות המזון במטבח.
  • בתום תקופת הליווי הצמוד מבוצעת בקרה תקופתית לבחינת שימור המצב.