אספקת שירותי בטיחות מזון

ניתוח הסכנות וקביעת נקודות בקרה קריטיות

החברה המובילה בישראל, עוסקת מאז 2002 בבקרה, מדידה, ליווי והדרכה של מערכי מזון, מטבחים ומפעלים, ע"פ עקרונות HACCP ו-ISO22000, במטרה להביא לשיפור מתמיד ברמת התברואה ובטיחות המזון למען בריאות הסועדים, בריאות הציבור ועמידה בדרישות משרד הבריאות.

אפקטיב מאמינה בגישת מערכות איכות והתאמה לעקרונות ISO22000 , HACCP ותקנות משרד הבריאות:

  • תהליך נכון מביא בסופו של דבר להגשת מוצר איכותי ונקי.
  • הדרכת רציפה של הצוות במטבחי הלקוחות.
  • חתירה לשיפור מתמיד.
  • פעולה מונעת עדיפה על פעולה מתקנת.
נגן וידאו

הטמעת גישת אפקטיב בבית העסק להבטחת איכות ובטיחות מזון

מערכת HACCP מבוססת על 7 עקרונות:

  •  ביצוע הערכת סיכונים (אפשרות לזיהום ביולוגי או כימי או פיזי).
  •  קביעת הנקודות הקריטיות (נקודות בהן נדרשת בקרה קפדנית).
  •  קביעת "גבולות מותרים" (גבולות המוגדרים תקינים, לדוגמא: טווח טמפרטורה מותר, כמות חיידקים מותרת וכו').
  •  קביעת שיטות לניטור/ בקרה של הערכים המקובלים בנקודות הקריטית (איך בודקים את הפרמטרים, באיזה כלים, באיזה תדירות וכו')
  •  לקבוע פעולות מתקנות או פעולות מונעות במידה ומזהים שהנקודות הקריטיות חורגות מגבולות המותר.
  •  קביעת דרך להבטיח שמערכת ה- HACCP עובדת בצורה יעילה ובהתאם לתכנית
  •  הקמת מערך תיעוד עבור הערכות הסיכונים, שיטות וביצוע הניטור, הפעולות המתקנות/ מונעות, והבטחת יעלות המערכת.

בישראל יש ארגונים רבים הנדרשים ל- HACCP ע"פ דרישת התקנות/ לקוחותיהם/ ספקיהם ארגונים רבים אינם נדרשים אך רוצים לאמץ מערכת איכות זו ע"מ לשפר את ביצועי הארגון. אפקטיב תשמח להכין וללוות ארגונים לעמידה בהסמכת HACCP.