קורס נאמן בטיחות מזון

אפקטיב אקדמי

קורס נאמן תברואה ובטיחות מזון

ע"פ תקנות משרד הבריאות נדרש "נאמן תברואה ובטיחות מזון" בכל שעות הפעילות. 

חברת אפקטיב מתכבדת להזמין אתכם להשתתף בקורס "נאמן בטיחות מזון", קורס מקיף, מוכר ע"י משרד הבריאות, המקנה בסיס ידע חיוני לצוות המטבח.

מנהל הקורס : ד"ר עודד לאור DVM  – – המנהל המדעי של חברת אפקטיב.

המטרה: הכשרת נאמן בטיחות מזון למטבח.

קהל היעד: זכיינים / מנהלי מסעדות / מנהלי מטבח / שפים / טבחים.

משך הקורס: 24 שעות ( 4 מפגשים בני כ 6 שעות כ"א).

מועד לפתיחת הקורס הקרוב: מרץ

מקום עריכת הקורס: מכון מופ"ת קרית החינוך ת"א. שושנה פרסיץ 13, תל אביב.

עלות הקורס 2450: ₪ כולל מע"מ (למשתתף)

ללקוחותינו/ללקוחות להם מס' משתתפים ולנרשמים מראש עד 15.02.2025 – עלות הקורס 1800 ₪ כולל מע"מ

תוכנית הקורס

מחלות שמקורן במזון – גורמים, דרכי כניסה, דרכי העברה, הדבקה, והתפשטות במטבח.

  • עקרונות בסיסיים במיקרוביולוגיה – חיידקים, עובשים, נגיפים (וירוסים) , טפילים ועוד.
  • ארבעת העקרונות לעבודה נכונה במטבח
  1. ניקיון והיגיינה אישית
  2. הפרדות
  3. טיפול בחום
  4. שמירה בקירור
  • עקרונות נוספים לשמירה על בטיחות מזון ובריאות הציבור.
  • עקרונות בסיסיים במערכות איכות התומכות בעבודה נכונה עם מזון ISO 22000, GMP ,HACCP ועוד.
  • תקנים ותקנות של משרד הבריאות בנושא בטיחות מזון במדינת ישראל.
  • עקרונות בתכנון מטבח וזרימה תהליכית נכונה.

בתום הקורס יתקיים מבחן של משרד הבריאות.

עמידה במבחן מקנה תעודה של נאמן בטיחות מזון

מטעם משרד הבריאות

מלא הפרטים המבוקשים ונציג מטעמנו יצור עמכם קשר

פתיחת עסק מזון

כל עסק בישראל צריך רישיון הפעלה מהרשות המקומית. במקרה של עסק מזון יש צורך גם לקבל חוות דעת מקדמית ממשרד הבריאות. חלק עיקרי ברישוי עסק בתחום המזון הוא אישור משרד הבריאות למבנה המטבח על כל מרכיביו ותהליכי העבודה בו.
אפקטיב ממליצה לא להתחיל בבניית בית האוכל או העסק לפני אישור התוכניות והפרשה הטכנית ע"י משרד הבריאות.
לאפקטיב ניסיון רב בסיוע לתכנון מטבחים, הכנת פרשה טכנית בשיתוף פעולה עם אדריכל העסק ואישור המטבח במשרד הבריאות לטובת קבלת רישוי עסק.
(במידת הצורך אפקטיב תספק גם שירותי אדריכל ומתכנן מטבחים לצורך תכנון המטבח)
(במידת הצורך אפקטיב תגיש העסק לרישוי עסקים כולל הכול: נגישות, חשמל, כיבוי אש וכו').

קרא עוד >>

אישור משרד הבריאות למכירות מזון

בדיקת התאמת המטבח בפועל לתוכנית המאושרת ע"י משרד הבריאות

אחד הליקויים המרכזיים כפי שעולים מדוחות ביקור משרד הבריאות הוא שהמטבח בפועל אינו תואם את התוכנית שאושרה ע"י משרד הבריאות בעבר. מצב כזה קורה לאחר מס' שנים מקבלת היתר משרד הבריאות למטבח. העסק גדל במס' הלקוחות, במגוון המנות בתפריט אשר חלקן בכלל לא אושרו לו ברישיון העסק ולכן המטבח בפועל אינו מתאים לנפח וסוג העבודה ובהכרח רמת בטיחות המזון יורדת.

קרא עוד >>

קורס נאמן תברואה ובטיחות מזון - אילת

בחודש נובמבר נקיים באילת קורס " נאמן בטיחות מזון" בהסמכת משרד הבריאות.
ע"פ תקנות משרד הבריאות נדרש "נאמן תברואה ובטיחות מזון" בכל שעות הפעילות.
חשוב מכך, נוכחות נאמן בטיחות מזון משפרת את רמת בטיחות המזון בעסק למען "בריאות האורחים" 

מנהל הקורס ד"ר עודד לאור DVM – המנהל המדעי של חברת אפקטיב.

המטרההכשרת נאמן בטיחות מזון למטבח.

קהל היעדמנהלי תפעול, מנהלי מזון ומשקאות, שפים, מנהלי מטבחים, צ'יף סטיוארט, עובי מטבח ועוד.

משך הקורס3 ימים רצופים במשך 8 שעות כל אחד.

תאריכי הקורס הקרוב: 13-15/05/25 בשעות 9:00 עד 17:00

מקום עריכת הקורס: אולם הרצאות באילת עליו נעדכן בהקדם

עלות הקורס:  1900 כולל מע"מ במקום 2200 (למשתתף)

מחיר מיוחד לרושמים 2 משתתפים ומעלה.